fredag 2 augusti 2013

Redovisning och bad

Kontaktade i veckan två redovisnings- och advoktbyråer, belägna i Fuengirola repektive Marbella. Snabb respons och bra svar från båda och båda kan hjälpa till med allt som behövs. Lite prisskillnader i arvodet men räknar man in totala kostnaden på alla tjänster de erbjuder så jämnar det ut sig. Båda firmorna rekommederas av andra så det känns som man inte kan välja fel, vad man än väljer.

Spanien har ett smidigt upplägg för egna  firmor där man kan välja att betala en fast avgift per månad för sociala avgifter. Tror att det ligger på ca 270 Euro. Det bästa är att man kan skriva in familjemedlemmar på detta så att även dom täcks av ex. försäkringskassa utan att avgiften går upp. Mycket praktiskt. Räknade lite på detta och årsvis så halveras denna kostnad jämfört med här hemma.

Nu bär det av till Kalmar några dagar. Prognoserna säger varmt på lördag, inledningsvis skulle det blir 30°C men dom har sänkt detta med 2 grader per dag sedan prognosen i torsdags så nu ska det bli ynka 26 grader. Hursomhelst så räknar vi med att åka ut till Öland och ta ett dopp i (den förmodligen iskalla) Östersjön. Helst hade jag åkt till annat hav men i väntan på detta så duger det här utmärkt.

Höga cirrus uncinus-moln drar in västerifrån över strand i Duquesa

När vi kommer hem ska vi röja ut rejält så att alla rum ser städade ut och sedan kontakta mäklare så vi kan få tips om ytterligare åtgärder på huset för att höja priset.