måndag 9 september 2013

Bostadsmässa i Kista

Blev rejält stiltje i bloggandet efter semestern men å andra sidan har det inte hänt så värst mycket. Renoveringen av huset forsätter men det är (som sonen uttrycker det eftersom han inte får svära) ett rent hellelle att bli av med alla saker man vill bli av med.

I alla fall var vi på bostadsmässan "Köpa hus utomlands" i Kista i helgen och det var mer givande än jag förväntade mig. Träffade bland annat Gary, f.d. mäklare på The Real Estate Agency som tog med oss på visning av fincor förra året. Han jobbar numer på Viva. Gary hade ett bilföretag här i trakterna som han sålde innan han och hela familjen flyttade till España.



Hade även en givande träff med Bosse på Global Accounting i Marbella som är en av de två revisorer i området vi ska till som kan hjälpa till med alla de saker vi behöver assistans med efter flytten. Vi satt även med på seminariet (bild nedan) om Spanien som Bosse höll och även om jag redan visste det mesta redan innan så fick jag ändå påspädning av intrycket att det är helt rätt tid nu att fullfölja flyttplanerna.


Diskuterade även lite med en mäklarfirma här i Sverige som sa att dom ska kontakta oss i veckan för rådgivning om vad man bör och inte bör fixa på huset innan försäljning.

Vädret här hemma är fortfarande sommarlikt dagtid men man känner att hösten är inpå knutarna kvällstid då temperaturen åker ner till blygsamma 10° C. I veckan väntas dock avkylning även dagtid.

Inkluderar en flygbild från förra veckan, sensommarutsikt över nord-östra Mälaren och norrut från 300 meters höjd.



Usch och fy, jag ville inte tillbringa en till vinter här men med tanke på takten som allt går i just nu så ser det inte vidare ljust ut. Fördelen, om man nu ska rationalisera eventuella förseningar, är väl att man slipper åka bil genom ett vintrigt Europa. Vi hade ju tänkt att ta en sväng förbi Normandie eftersom jag vill titta på Omaha Beach där dom allierade landsteg 1944 och det kan nog vara trevligare på vårkanten.