tisdag 19 augusti 2014

Virga och vågor

Vaknade igår lagom innan solen gick upp över bergen och fick se en fantastisk himmel. Virga, dvs regnskurar som inte når marken utan ser ut som gardiner som hänger ned under molnen, fanns lite här och där.



Senare på dagen hittade vi av en slump ner till playa La Perla Blanca och lyckades även hitta en liggplats i smeten. Fin strand men mycket folk nu. Jäkla turister, åk hem :) 

Framförallt så badade vi en hel del i havet, vattentemperaturen var behaglig på ca 23-24 grader och stora vågor. Precis som det ska vara.


Idag blev det inget badande alls pga av att vi inte hann/orkade men jag ser på havet härifrån lägenheten att det är potentiellt ännu större vågor idag eftersom det blåser ganska bra.

tisdag 12 augusti 2014

Landat

Efter nästan två veckor på resande fot, varav en vecka bestod av en välbehövlig vilopaus i Kalmar, är vi nu på plats på Solkusten. Ett varmt välkomnande fick vi också; 39 grader var det rapporterat på ankomstdagen. Senare på kvällen vid 22-tiden 30 grader och en svag fläktande vind. Otroligt skönt och en av anledningarna till att jag ville hit.

Vår resa genom Europa gick som ett S från Frankrike till Spanien. Mycket intressant fick vi se men också ett Europeiskt landskap ruinerat av vindkraftverk precis överallt, från södra Sverige till norra Frankrike. Otroligt förfulande. Bilder kommer senare.

Innan avresa programmerade jag snabbt ihop en app till mobilen för att kunna rapportera vår position varje gång vi stannade till vilket sedan visades på en karta. Detta främst för att vår familj skulle veta vårt läge och att vi levde. Slutresultatet ses nedan.



Nu så ska vi aklimatiseras/ha semester några veckor och under tiden även ta tag i saker som NIE nummer och börja leta hus för långtidshyra i lagom långsam takt. Första dagen på stranden var en besvikelse, svinkallt med ca 18 grader i vattnet så jag avstod från att bada utan det blev poolen på eftermiddagen istället.