måndag 15 juli 2013

Skola

Idag fick vi svar från Svenska skolan i Fuengirola angående platser och avgifter.

Det blir förmodligen så att vi flyttar mitt i ett läsår, eller till och med mitt i en termin, och därför viktigt att skolan har flexibilitet att ta emot sonen när det passar oss.

Det var inga problem med den saken, enligt rektor Per Jonsson. Man betalar avgiften för den del av terminen som eleven närvarar och det finns även lediga platser i den relevanta årskursen. Frågan om hur vi ska hantera skolgång är alltså löst.

Har även funderat på om det på längre sikt inte vore bättre med spansk skola. Dessvärre verkar det svårt att hitta någon information på nätet om hur detta skulle kunna genomföras praktiskt.  Exempelvis, vad händer under den första tiden när barnet inte kan språket? Att sitta ett antal månader på lektioner och inte förstå ett ord av vad som sägs lär ju inte vara direkt uppmuntrande för inlärningen eller trivseln.

Nåja, nu har vi en acceptabel lösning och vi kan fundera vidare på alternativ i lugn och ro.

3 kommentarer:

  1. Vi tänkte satsa på en spansk-engelsk skola www.lasclarasdelmarmenor.com

    SvaraRadera
  2. Hej Nellie,

    Tack för länken, ungefär något sådant vi också funderar på som alternativ.

    Vad är avgiften på denna skola? Hur har ni löst språkproblemet i början av skolgången, eller kan dina barn något av språken redan?

    SvaraRadera
  3. Vad jag förstår så är avgiften väldigt låg, typ 300 SEK per månad men så tillkommer ju kostnad för mat och böcker. Nej våra barn kan inte men enligt folk på forumet så är de väldigt hjälpsamma och barn lär sig fort så vi håller tummarna att det kommer att funka!

    SvaraRadera